STATUS UPDATED!
01/05/2017 segmen dah bermula dan selamat bercuti..:)
- Amirah Azman -
DASHBOARD ABOUT ME TUTORIAL FREEBIES CERITA TIP-TIP

Tutorial : letak button like di entry






Assalammualaikum dan salam sejahtera
harini buat pertama kalinya Miera membuat tutorial..direquest oleh Fatin Nabila

tekan untuk pembesaran yang sihat

harap faham lar ye

1.Korang kena pergi ke page ini dulu > TEKAN SINI <
2.
 Isikan url fanpage yang nak di like tu.
3.Dah siap isi semua maklumat dekat situ.Terus tekan "GET CODE"
4.Selepas itu cari IRFRAME dan copy code yang diberi.
5.PASTE kan dientry yang korang mahukan.TAPI pastikan korang pastekan di ruang HTML

Abaikan tulisan didalam itu..
6.Bila korang tekan balik di KARANG.memang Button itu tiada.memang macam tu okey..jangan risau.nanti bila korang publish ada lar.

Peringatan: korang pastikan tahu code-code dia untuk memudahan kerja korang nanti..:)

okey..selesai..harap faham lar ye..kalau tak faham juga..komen ek..:)

1 000 Pengomen Setia :

Fatin Nabila berkata...

Thanks atas tuto ;)