STATUS UPDATED!
27/04/20167 nantikan segmen yang akan berlangsung pada 1 MEI ini..:)
- Amirah Azman -
DASHBOARD ABOUT ME TUTORIAL FREEBIES CERITA TIP-TIP

No valentine DAY !!



No Valentine ! ... I'm A Muslim ♥

TAHUKAH ANDA ? pada tarikh ! 14 Februari "Bukanlah HARI KASIH SAYANG"
Tapi 14 februari adalah HARI KEMATIAN seorang PASTUR
Yg bernama J.valentina
yang mati bunuh diri kerana tak dapat bersatu dengan kakasih nya
pada malam itu mmreka telah mlakukan hubungan terlarang
kemudian mereka bunuh diri bersama sama
Kita telah DIBODOHI oleh orang Yahudi dan Nasrani. Jadi umat Islam jangan pernah menyambut "valentine days"!!!
Sebarkan berita ini terutama pada anak anak remaja yg mudah ikut ikutan tanpa mengerti erti sebenarnya. Semoga Allah selalu melindungi kita semua Amiin.....(!)

CuTi KolAh DaTaNG lAgiw

HoReyy...cuti kolah datang agiw...kejew cuty jew kan3...tpiw cuti pown ada kejew jgak....


homework...homework...homework...
argh...tension3....enth lar boley ciap kew idok nie...tlong plisz..hihix

HarGaI MaSA GEmBiRa


Kalau boleh saya buat magic...saya nak hentikan satu masa , saat di mana saya gembira dan orang lain gembira.....

Hentikan waktu, hentikan dunia dari berputar, hentikan jam dari berdetik ke nombor yang lain...Kalau masa dapat dihentikan begitu, saya nak tatap wajah orang yang saya sayang, saya nak tengok orang yang saya sayang gembira lama-lama....

Biar waktu itu berhenti di situ.

Syukur dalam beberapa saat itu sebab itu saja masa yang saya ada. Mungkin dapat kecapi waktu gembira itu lagi, atau mungkin tidak...

Ya, saya hargai setiap waktu yang saya ada untuk melihat orang lain gembira. Wajah-wajah gembira yang mengubat hati. Saat gembira yang boleh dirakam dan dilekat dalam ingatan...namun kian pudar...

Kenapa Perempuan Suka Menangis?


kenapa perempuan selalu menangis? bukan sebab dia lemah tapi itu aja lah cara untuk dia membasihi luka didalam hatinya. Bila prempuan tidak menghiraukan lelaki selepas lelaki menyakiti hatinya ,lebih baik awak beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf. perasaan seorang perempuan sangat peka.

Allah menciptakannya dengan 9 perasaan dan 1 akal, jadi perempuan selalu mengutamakan perasaannya ketika dia hadapi sebuah permasalahan seperti sedih? tak hairan lah kalau kita tengah sedih air mata kita jatuh kan? lelaki akan sering bertanya kenapa,kenapa dan kenapa seorang perempuan ni selalu menangis lah sedih lah cepat terasa lah kan? Bukan kerana dia lemah, tapi dengan air mata itulah ia meluahkan segala rasa yang ada didadanya beban kehidupannya dan permasalahan yang dihadapinya.

Seperti yang saya cakap dekat atas tu itu je lah cara saya mengurangkan tekanan dan biarlah saya menangis sepuas puas nya lepastu saya akan rasa lega dan sedia dengan cubaan yang hampiri lagi. jadi, lelaki jangan berfikir yang korang jatuhkan air mata awek korang tu perkara kecil okay? ada tersirat sebalik perkara kecil yang disangka kan itu. wahai wanita, allah memberi air mata untuk kita lebih kuat lepas ni dan mampu menjalani segala dugaan.

jangan pernah korang fikir jadi perempuan ni sakai lah apa lah sebab suka menangis lah, kuat terasa lah act jadi perempuan ni lah yang berguna. without a woman trust me a man can't life, hahah siapa nak puji diaorang hari hari kan? siapa nak usik dia hari hari kan? siapa nak jaga makan minum dia kan? hahaha, look girl i already tell you lelaki tak boleh hidup tanpa wanita punya.so kalau korang menangis, nangis lah puas puas k? biarlah apa orang nak cakap janji korang hilang tensionnnn korang tu, dan tu je kan cara menghilangkan ya?

Be strong a girl k? take care and jangan bagi hati awak dilukai untuk keberapa kalinya. keep in touch, for you girl , take care of him . you're more perfect then me .maybe i love him but i know you more competent then me . what ever is not your fault but him . make it's simple i mengalah you cant take him from me even this reluctantly for me . i give you happiness for both . i am more than happy to see him smile though he did not be there again . please take care of him . for you sealouf breaking - i mean i talk like this i do not love you , because i love is i talk like this . i was pleased to see you smile at her as though we before the middle warm ? posted miss very memorable but now distant memory. this is for your own good . do not have to cheat , do not fight , do not need to lie , do not do sins anymore kan ? seriuosly disapointed .

SayAng ??

➳♥SAYANG ALLAH SYURGA TERBUKA
➳♥SAYANG RASUL menjauh neraka
➳♥SAYANG AGAMA elak petaka
➳♥SAYANG AGAMA elak petaka
➳♥SAYANG IBU jangan derhaka
➳♥SAYANG AYAH elak di murka
➳♥SAYANG IMAN amal di rangka
➳♥SAYANG HATI berbaik sangka
➳♥SAYANG ILMU tiada pusaka
➳♥SAYANG NYAWA usah di teka
➳♥SAYANG HARTA pada ketika
➳♥SAYANG SAUDARA membalut luka
➳♥SAYANG KEKASIH semaikan suka
➳♥SAYANG SAHABAT sanggup terluka
➳♥SAYANG KAWAN manisnya muka..

KeKaSiH hAti


Saya suka tengok jari runcing awak. Cantik betul. Sampai takut saya nak pegang. Bukan takut patah. Tapi takut nanti jari kita tak boleh tolong antara satu sama lain. Di satu hari yang dahsyat depan yang Maha Esa.

Saya suka tengok rambut awak. Lurus macam teknik rebonding. Sebab tu saya belikan tudung. Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak. Tapi takut nanti kena bakar api neraka.

Saya suka tengok body awak. Mantap giler. Sebab tu saya belikan awak jubah dan telekung. Supaya masa awak berjumpa dengan Kekasih awak Yang Utama nanti, awak lagi cantik dan berseri menghadap-Nya. Saya pun tumpang dapat pahala.

Saya risau tengok awak tak tidur, tak makan sebab rindu kat saya. Saya pun macam tu jugak. Awak tanya apa ubatnya? Saya pun bagi awak Al-Quran sebagai penenang jiwa. Semoga lebih cintakan-Nya dari saya.

Saya sedih tengok awak. Selalu pesan macam-macam kat saya. "Makan, minum, drive elok-elok tau. Nanti awak sakit saya susah ati bla bla bla bla". Tapi bila keluar dating sama-sama, terlalu asyik hingga tertinggal Zohor. Awak langsung tak kata apa satu pun. Berdosanya saya.

Kesimpulannya, saya memang sayangkan awak. Nak setia pada awak. Tapi, saya dah tak sanggup nak tanggung dosa kalau kita terus ber'couple'. Saya nak kahwin dengan awak cepat-cepat. Nak hidup bahagia bersama di dunia dan akhirat terutamanya. Semoga kita saling mengingati dan menginsafi diri kita. Dosa saya sendiri pun bertimbun. Nak tanggung dosa awak lagi lepas ni. Ya Allah, ampunkanlah dosa kami. Jauhilah kami daripada perkara-perkara mungkar dan keji. Engkau pertemukanlah jodoh kami agar hubungan ini halal dan mendapat keredhaan dari-Mu Ya Allah..

“Dan janganlah kamu mendekati zina, sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji (fahisyah) dan suatu jalan yang buruk.” (Al-Isra’: 32).