STATUS UPDATED!
01/05/2017 segmen dah bermula dan selamat bercuti..:)
- Amirah Azman -
DASHBOARD ABOUT ME TUTORIAL FREEBIES CERITA TIP-TIP

Review Semua peserta Segmen Mira


Assalammualaikum dan salam sejahtera
mira mintak maaf terpaksa menamatkan segmen Mira itu..tapi semua peserta akan direview oleh Mira malam ini..walaupun hanya 7 orang peserta sahaja..tak apa..semua akan dapat direview..dan pemenang untuk topap RM5 Mira akan umumkan esok..Insha allah jika tak ada halangan..Korang yang lain mari lah follow mereka ye..kali ini biar Mira kritik blog mereka pula..*hahaKEJAMMM

okey..blog yang tersusun rapi..pinky and nice..just pastikan kalau nak letak lagu kena ada button pause dan play..sebab kadang-kadang pengunjung nak baca entry agak payah*untuk sesetengah pihak lar..dan button thumblr follow tu tak payah letak dah kot..sebab widget follow dah ada..bagi Mira lar..okey done

disebabkan blog nie guna blogskin memang mira tak ley nak kata apa-apa..sebab penggunaan blogskin sememangnya kemas dan teratur tapi kelemahan dia tak da widget follow..adik..widget follow tu sangat penting selain kekemasan blog ye..hnya pendapat..just gudluck untuk adik ni untuk terus berblogging..:)

sis kepada empunya blog ni banyak menjualkan buku-buku yang ada di simpanannnya..okey promote jap..seriusly blog dah cantik,kemas dan header yang super ohsem buat mira..just kalau boleh buang navbar yang bertengget di atas header tu untuk memperkemaskan..just tu je kot..:)
sis senior blognye agak pinky-pinky and girl-girl gitu..cute-cute..loading okey...untuk lagi kemaskan di bahagian sidebar hanya perlu letak scroll bar je kot di bahagian bloglist dan banner..tak lar panjang-berjela blogkan..tapi ikot kepada masing-masing..hanya cadangan Mira..:)
btw gud luckkk
masuk-masuk blog nie Mira agak pelik mengenai benda yang warna koko tu..benda apa tu ek..tetiba datang menyemak kat blog yang comel ni..ni membuatkan ia menghalang entry anda ye..tu je nak cakap..yang lain dah kiut super ohsem dah..teruskan berblogging..:)

http://bintuamri.blogspot.com/
okey..untuk blog ini..rasanya macam bloggger baru sahaja..just perlu kemaskan apa-apa yang patut di blog tu..centerkan blog dan teruskan berblogging ye..dan jangan lupa pastikan letak widget follower tu..kerana ia sangat penting untuk dunia blog ye..:)
http://itisstories.blogspot.com/
okey..blog nie menggunakan blogskin tapi ada widget follower..selamat tentang itu..blog kemas,cantik dan terususun..hanya perlu berikan kelainan tentang header mungkin..dan satu lagi..agak bersilau ye bila masuk blog..mungkin disebabkan seluruhnya putih,,bagi mira..okay done..happy blogging..:)

okey..akhirnya selamat sudah menreview semua peserta..Mira meminta maaf atas terkasar bahasa dan ada terguris hati mana-mana pihak kerana Mira hanyalah manusia biasa yang juga tak lari dari membuat kesilapan..:)
sekian As'salam.....

3 000 Pengomen Setia :

CikZaniff berkata...

tq mira as kritikan itu..
akn diperbaiki..:)

cik buku berkata...

tq, tq, tq sebab sudi kritik blog cik buku...tapi boleh jelaskan tak "kalau boleh buang navbar yang bertengget di atas header tu untuk memperkemaskan" cik buku tak paham hehe

Amirah Azman berkata...

:) navbar/navigation bar itu macam ini http://1.bp.blogspot.com/_wa6zL1GRiOs/SbNzJhs1tHI/AAAAAAAACY0/0y3_laOdOEk/s1600/Navbar.jpg , kalau nak tuto buang..tengok sini >http://www.lyssasecret.com/2011/01/tutorial-hilang-navigation-bar.html