STATUS UPDATED!
23/06/2019 NEW LIFE NEW ADVENTURE NEW THINGS TO COME...
- Amirah Azman -

Find the RIGHT PERSON. #FRIEND


Assalammualaikum dan Salam Sejahtera.

sebelum ni aku ada buat kisah tentang partner, if terlepas boleh tekan sini.


Kawan biar beribu, bercinta biar satu.

Tapi kalau kau berkawan biar berpada-pada. Kita boleh berkawan dengan ramai orang, tapi yang rapat tu sikit sangat. Right now, aku tak rasa nak ramai kawan pun, aku just perlu kawan yang benar-benar ada dengan aku ja susah senang.Dah besar ni masing-masing dah sibuk dengan kerjaya dan pelajaran masing-masing, tak sempat pun nak buat kawan. Sekadar kawan sekerja dan kawan belajar tu benda biasa la kan.

Sometime kita memang perlukan kawan sebab nak luahkan perasaan atau nak minta cadangan selain your family la. Need someone yang tahu tentang kita dan ada untuk kita jgk. but please find the right ones yang betul-betul yang kau boleh percaya. Sebab dah banyak kes kawan tikam kawan ni.

STOP!

Berhenti fikir kalau kau tak ramai kawan ni kau tak hebat, kau tak macam orang lain dan kau ni ketinggalan. If kawan kau beribu tapi yang dapat tolong kau tu sorang dua ja buat apa, tu nasib baik ada nak tolong, kalau tak ada langsung. What you feel? sakit weyh, sakit sangat.

Cerita tentang sosial media sekarang ni, jangan la cepat terasa hati sangat. Kau nampak kawan kau dengan yang lain kemain happy lagi, tak perlu la nak jeles yang bukan-bukan. If benda tu tak ada beri impak pun,tak ada negatif things effect to you, tak payah nak kalut tak payah nak sibuk kot. Just chill. You have your own ways. Always keep your mind in Positive thinking, tak sihat la asyik syak wasangka ja.

p/s : berkongsi cerita berdasarkan pengalaman, jika tersalah harap dimaafkan.


0 000 Pengomen Setia :