STATUS UPDATED!
23/06/2019 NEW LIFE NEW ADVENTURE NEW THINGS TO COME...
- Amirah Azman -
DASHBOARD ABOUT ME TUTORIAL FREEBIES CERITA TIP-TIP

Find the RIGHT PERSON. #PARTNER


Assalammualaikum dan Salam Sejahtera


Dalam erti jodoh, memang telah tertulis siapa jodoh kita siapa suami atau isteri kita.

Tapi sebelum berjumpa jodoh tu, mesti macam-macam perangai yang kita dah jumpa, macam-macam jenis manusia yang kita dah jumpa. Ada orang dah bertemu jodoh diusia yang awal, ada yang dah dekat 40 an baru bertemu. Yang dah berkahwin bercerai pulak, dan lepas tu baru jumpa jodoh yang sebenar, macam-macam kan.

Find the right ones to you. Sebab kau yang nak hidup sampai mati dengan dia. Biar lambat dan jangan di ikutkan kawan yang lain sebab semua dah ada partner. If you are ready, just go for it. Jangan kecewakan hati orang kalau tak mampu nak sayang dia. anddd jangan lupa jugak kalau nak ada pasangan tu, pasang niat untuk jadikan dia suami/isteri kau nanti, bukan sekadar suka-suka dan tempat hilangkan bosan.

PERNAH DIKECEWAKAN / DITINGGALKAN ?

Kau dah alami sejarah hitam, tapi sampai bila nak duduk dekat situ. Sampai bila kau nak fikir kisah lama. Just move on, move forward. Masih ramai lagi yang nakkan kau. Kau je yang dah kuburkan diri tu untuk orang yang dah pijak kau,buang kau tu. 

Try untuk keluar dari your comfort zone, merantau lihat dunia luar, mungkin sedikit sebanyak boleh bantu untuk move on. Try a new experience, but this time in the right ways. Jangan fikir sangat takut tak da siapa nak kau, ada ja sabar ja okay. Jodoh ni semua rahsia Allah. BE POSITIVE.


P/S : Semua yang ditulis atas dasar pengalaman aku sendiri. Yang salah harap dimaafkan.

3 000 Pengomen Setia :

Cuya berkata...

terima kasih untuk semangat tu :D

MisDiarios berkata...

mmg pahit utk ditelan.. tapii apa-apa pun life must goes on.. and sentiasa bersangka baik :D follow sini #1836

Rika Saini berkata...

Betul tu.. move on sajalah.. hidup kena diteruskan.. btw rika ada follow blog ini juga tau. Jom baca blog rika pula. ada post baru pasal cara jana pendapatan dengan Apps. https://tinyurl.com/rikasaini