STATUS UPDATED!
01/05/2017 segmen dah bermula dan selamat bercuti..:)
- Amirah Azman -
DASHBOARD ABOUT ME TUTORIAL FREEBIES CERITA TIP-TIP

Debat buat pertama kali :)


Assalammualaikum dan salam sejahtera
cerita ni dah lama dah lebih kurang 11/3/2014 lepas . tapi baru sempat nak story-story dekat blog. lagipon lama tak kongsi cerita sendiri dekat blog ni.. Bulan 3 ni adalah bulan yang agak buzy la untuk Mira..jadual pack sangat-sangat dengan aktiviti sekolah..

1/3/1014-10/3/2014 - Latihan Debat
11/3/2014-12/3/2014 - Perlawanan Debat Daerah
13/3/2014 - Ceramah 1 MALAYSIA
14/3/2014-17/3/2014 - Latihan Pantun Daerah
18/3/2014-21/3/2014 - Ujian Selaras 1

ok..alhamdulillah baru jumat lepas tamat ujian..tapi markah ADD MATH amat mengecewakan -,-

berbalik pada debat..alhamdulillah menang first round dengan tajuk SEMANGAT PATRIOTIK TERSEMAI MELALUI SUBJEK SEJARAH *lebih kurang la..haha..

first time masuk bertanding n first time menang pula tu..first round je la..second round dah lemah sangat isinye pun..lagipun jadi pembangkang ni agak susah..menang first round pun sebab jadi Pihak Kerajaan..Mira menjadi Menteri Ketiga..orang yang menbidas je..haha..boleh la rasanya..lagipun lebih kepada Kebolehan Mira kut *ok nak muntah.. jadi menteri ketiga sebab yang pertama dan kedua tugas dia agak susah dan susah la senang cerita..haha..ok habis alasan untuk itu.. 

Alhamdulillah juga syukur kepada ALLAH sebab Mira menjadi Pembahas Terbaik untuk First Round tu..*perasaan sekejap.. Insya allah ada masa boleh la join lagi pada tahun depan..itu pun kalau tak buzy dengan SPM la..sekarang ni nak fokus untuk Pantun Daerah pula yang berlansung pertengahan bulan 4 tak silap..Doakan Mira buat yang terbaik ya.. :)

sebelum tekan [X] jom cuci mata tengok gambar sekitar pertandingan bahas sekolah Mira.. :)

First Round 






Second Round




1 000 Pengomen Setia :

Amaliena Ros berkata...

bagusnya dik ni..banyak betul aktiviti kamu ya..all the best..:)