STATUS UPDATED!
04/07/2016 terima kasih kepada yang masih sudi menyinggah dan membaca blog Mira ni..budi dan jasa anda tidak mampu Mira balas dengan kata-kata..ecewahhh..:)
- Amirah Azman -
DASHBOARD ABOUT ME TUTORIAL FREEBIES CERITA TIP-TIP

Semuanya BERUBAH !


Assalammualaikum dan salam sejahtera

Alhamdulillah sekarang Mira tengah free sebab cuti sem kan..lama sebenarnya nak updated blog tapi disebabkan buzy (padahal malas) so updated entry terus diabaikan..dah habis sem baru nak updated..nak buat macam mana kan..so sekarang nak story sikit kehidupan baru sebagai Mahasiswi UiTM Tapah ni..



Seperti sedia maklum..lebih kurang sebulan dua aku homesick..(padahal setiap  bulan) setiap minggu keja nak balik rumah ja..tapi apakan daya..rumah jauh dan tambang mahal uolsss..hahaha..redha je la..balik pon kau membuta ja..bukan nak study..baik duduk je dekat Tapah tuh..ada jugak usaha nak study tu datang..muahaha..aku masih tak boleh nak move on sangat hidupan baru ni..well..lambat nak hadam..lagi-lagi aku ni dari sekolah biasa..tak pernah tinggal jauh kan dari parent n rumah.



Benda yang paling ketara tu ialah bab makanan..perghhh..awal bulan tu ok lagi sebab duit PTPTN kan baru masuk..macam orang kaya tak ingat duhhniiiyaa kau..haha..yeahh..lepas bulan seterusnya,,,aku sedar..tak boleh boros..sebab duit nak guna untuk satu sem..n duit pinjam..ingat tu..so awal-awal tu makan la jugak nasi petang n malam n habis sehari sahaja rm10..lagi nak tinggal dua bulan sebelum habis,,,aku kurangkan kepada rm6-rm5 sehari tu kira maksimum la..kalau guna lebih..pandai-pandai cover untuk hari lain..dan bila study week aku balik rumah lama sebab kos sara makan tak banyak..dekat rumah FREE n always ada ja makanan kot..tapi tak boleh duduk lama sebab menipu ja tak ada nya aku nak study..dan paling syahdu bila exam week..aku just makan sekali je..pandai la nak puasa ke apa.sebab duit pon tinggal berapa ja..ada duit tapi aku simpan,,ye la mana tahu ada kecemasan..kena selalu berwaspada..jangan nak berjoli ja..


Selesai bab makan..bab pelajaran pula..well walaupun sem satu ni just basic macam tu sahaja..tapi aku punya pretasi ohmyygooddd..masya allah..sabor je la..dah macam apa lagi...usaha dan usaha,,maybe sebab aku lambat nak hadam..aku memang jenis lambat nak faham satu-satu benda tu..nak dekat final exam baru la nak faham hah..susah jugak nak pulun teruk sebab markah carrymark sikit..perghhh,,,sabor je la weyhhh..just berdoa aku lulus pun dah cukupp..aku tak perform langsung..nak menangis weyhh..dah la jauh dari parent..pretasi pun macam ni..syahdu weyh syahduu..mana tak menangis tiap hari..hahahha..ya aku memang cepat tersentuh/menangis (koyak) .
Setiap hari aku buat motivasi untuk diri sendiri untuk naikkan semangat..itu je aku mampu untuk aku teruskan belajar..kalau ikutkan tau nak kawin ja terus..tapi sia-sia je la pengorbanan kau selama ni kan..

Bab berkawan ni pula satu hal..aku ni lambat nak bermesra..aku ada ja kawan..tapi entah,,tak rapat..tak ada yang betul-betul rapat dengan aku lagi..aku lebih rapat dengan roomate n jiran roomate aku..n satu lagi sebab aku ada kawan lama aku depan bilik aku..that why aku tak kisah sangat..apa-apa masalah nagdu ja dia..kawan lama kot..mana tak rapat kan..dia je la bangitkan ak nih hah..aku nih bukan la pandai mana..tapi why classmate aku semua pandai gila tahap dewa weyhh..hahah..nampak sangat aku teruk..bukan apa..aku ni bukan jenis fokus n fluent sangat dalam BI..bila members duk speaking.aku terngaga jugak lerh..lagi-lagi kena present..kadang tu jeles jugak..tapi classmate aku ni tak pernah sombong or belagak,,dyeorang mesra ja dengan semua..sungguh terharu sebab dapat classmate yang macam ni..dyeorang sangat rajin..selalu pergi PTAR (macam perpustakaan) dan aku duduk bilik..bukan apa,,,aku nih jenis study sengsorang..patut ilmu tak berkembang..tapi dah style study macam tu ditambah dengan pemalasnya..hahah

sampai sini saja kut nak bercerita..nanti nak story dan kongsi gambar sikit tentang Dinner dari kos Mira pulak..n terima kasih kepada yang masih sudi baca blog Mira..*terharu..hahahah

2 000 Pengomen Setia :

PeRdU cINta berkata...

Jaga diri dan istiqhomah menuntut ilmu ya..

Amirah Azman berkata...

Terima kasih