STATUS UPDATED!
04/07/2016 terima kasih kepada yang masih sudi menyinggah dan membaca blog Mira ni..budi dan jasa anda tidak mampu Mira balas dengan kata-kata..ecewahhh..:)
- Amirah Azman -
DASHBOARD ABOUT ME TUTORIAL FREEBIES CERITA TIP-TIP

Macam mana nak unfollow blog?


Assalammualaikum

mintak bantuan!! mintak bantuan weyhhhhh..
dengar tak ni..haha..ok aku meroyannn.....

 

just nak mintak tutorial macam mana nak UNFOLLOW blog nie..
sebab sekarang kan dasbord dah baru..so cara pon baru la..bukan apa..ada satu blog ni dah digodam terok dan blog dia ditukar jadi blog yang 18tahun keatas uh..masya allah..tak sanggup lagi mira ..tolong bantuan amat diperlukan,,,lai satu...dkt blo dia tak da widget follower..so memang tak leh nak UNFOLLOW lah,,,
siapa-siapa yang tahu tlong bantu mira,,,just tinggalkan link or apa2 saja kat komen ye...

 

12 000 Pengomen Setia :

Farah Arina berkata...

http://mamayana10.blogspot.com/2012/10/tutorial-untuk-unfollow-blog-guna-new.html

Nurul Atiqah berkata...

Kalau perasan la kan, ada satu gear tu yang sebaris dengan Reading list | All blogs. Haaa tekan situ.

Wanie Seuk berkata...

Awak, sya thu. Firstly, buka dashboard. Di dashboard tu kan ada list blog yg kita follow. Dekat atas sebelah kanan tu ada logo GEAR a.k.a setting. Tekan situ. Then, awak pilihlah blog yg awak nk unfollow. But, jgan tekan link blog tu. Awak tekan setting . Then unfollow la.

Kalau x fham lagi, bgtahu sya. Sya boleh buat tuto. Http://facebook.com/wanieseuk

Kisah Si Dairy berkata...

Sis pun tak tau macam mana nak unfollow..tak pernah buat.

izan mama mia berkata...

ohw..mmg geram kan..akak pon sama... memula folo blog tuu..ok je.. baru nie..kluar kat dashboard....ahhhhhgghh..akak terkezut sgt keluar post gambar tak senonoh tuu..mmg akak g juga blog tuu cari widget follower nak unfolow..mmg xder... mmg geram laaa..kan...ingat akak sorang je yg jadi gtu...

Cik Nur Shaz. berkata...

kalau ikut pengalaman sy . nk unfollow blog ni awak kena bukaa blog yg nk di unfollow tu . then cari butang follow dia . tekan butang tu . nnti dia ada keluar ayat . "you had followed this blog , want to unfollow ? " lebih kurang mcm tu ayat dia . then kat bwh ada option untuk cancel or unfollow . hope membantu :D . kalau tak faham boleh tnya saya :) . ini link blog sy misspaiepal.blogspot.com . wasalam

Eyma su berkata...

cuba tanya pkar blog..mungkin boleh bantu..syg tu blog nak delete mcmtu jer..

Amira Ashikin berkata...

http://my-life-are-here.blogspot.com/2013/12/toturial-unfollow-blog.html

Tengok situ ! :')

Myera Jasmi berkata...

Salam .. erm bukan ada setting ke untuk blog yang kita nak unfollow tu ?

Misz NE berkata...

I know how. Jap.. Nanti sya bagi link tutorial.

Misz NE berkata...

Btw, blogger ada update baru ke?? Cause if ada sya mmg tak tau since sya guna blogskin so ssh sikit ble kena update. If dashboard jadi mcm ni> http://i.imgur.com/PIJfzd8.png

Lps click setting tu lepastu click settings yg sebelah public tu lepastu click stop following this site. Then done!

Amirah Azman berkata...

terima kasih kepada blogger yang sudi membantu mira..bantuan anda amat dihargai..:)