STATUS UPDATED!
26/05/2018 dah start belajar ni sampai tak menyempat nak updated blog langsung..:)
- Amirah Azman -
DASHBOARD ABOUT ME TUTORIAL FREEBIES CERITA TIP-TIP

Pelajar UITM TAPAH Dianiaya oleh penyewa rumah !


Assalammualaikum dan salam sejahtera


Bermula sem lepas semasa sem3 Mira dan senasib dengan Mira terpaksa mencari ruma sewa diluar disebabkan kekurangan kolej sebab ramai kemasukan masa sem3 termasuk dengan kemasukan pelajar degree..so Alhamdulillah selama sem3 ni Mira duduk diluar semuanya baik-baik belaka la jadinya walaupun ada masalah dengan pengangkutan tapi lama-lama kadi kebiasaan la macam mana nak handle apa semua..

Lain pula cerita kepada pelajar UiTM Tapah yang senasib dengan Mira yg terpaksa menyewa yang teraniaya oleh penyewa..macam-macam yang terjadi lagi sebenarnya tetapi ini kes yang paling teruk la..nasib baik one of the lecterur tempat Mira sudi bantu mereka ni..kalau tak..diam membisu je la mereka kena aniaya..yang nak tahu lebih lanjut boleh ke link di bawah ya


Biasa la duduk di rumah sewa ni kan..macam-macam masalah yang kena hadap..dengan bayaran bulan-bulan pula mahal dan tak berpatutan..ada juga yang kena berhimpit sampai 20 orang satu rumah..wah..tak sanggup..memang orang cakap student life biasa la tuh apa semua..tapi kalau kediaman pun tak selesa..macam mana nak survice dengan baik kan..ye la..tak kan nak belajar memanjang dekat Universiti..study dekat library je kan..so untuk peringatan Mira juga berhati-hati ya..ada masalah dengan penyewa ke apa utk pelajar yang tinggal luar..boleh laporkan kepada pihak JPNR (Jawatankuasa Pelajar Non-Resident) untuk sebarang bantuan..ramai tak alert sebenarnya ada yang dapat membantu kita yang pelajar ni..

okay demikian saja entry kali ni..Assalammualaikum


2 000 Pengomen Setia :

Mysara Ab Rahman berkata...

KIta duku time degree mnyewa kt kwsn uitm segamat alhmdlh ok sgt n selesa. Owner rumah cina. Sgt2 baik. Mmg rumah tu b4 sume mlayu sewa

HeNRieTTa JoSe berkata...

moga semuanya baik baik saja....adakala penyewa baik...tuan rumah plak buat hal...kdg kdg tuan rumah baik...penyewa plak buat hal....