STATUS UPDATED!
13/06/2017 BUSY BILA DAH START KERJA..:)
- Amirah Azman -
DASHBOARD ABOUT ME TUTORIAL FREEBIES CERITA TIP-TIP

Blog Diedit oleh Miera



Assalammualaikum dan selamat sejahtera
 
sebelum miera nak cakap tentang title entry ini..miera nak sangat-sangat korang join GA miera yang sedang berlangsung sekarang ini..Gempak-Gempak hadiah dia okey..jangan terlepas puulak..walaupun tarikh nya lambat lagi..tak salah kan join awal-awal..nanty terlupa karang lagi susah(ohhhh ayattt)

ha..dah selesai yang itu..korang marilah Follow Kak Dynn ini ye..dia yang telah mengambil Miera untuk mengedit blog beliau..harap sangat dia suka..korang follow dia okey..nanty dia akan follow balik..jangan risau..nak tengok miera edit macam mana..tengok bawah ni

tu miera banyak tak ambik sebab banyak sangat..korang nak tengok sendiri..korang terjah sini okey..:)
Sis Dynn dia ambik full edit blog..senang nak berhikmat dengan dia..tak cerewet dan senang untuk miera fahami kehendak dia..so..Terima kasih kerana menggunakan hikmat miera..:)

Keajaiban di peperangan Gaza




Assalammualaikum dan salam sejahtera
okey..miera nak story sikit tentang keajaiban yang berlaku di GAZA semenjak dua menjak nie yang berlaku peperangan dengan rejim zionis laknatullah..miera pon baru sahaja baca mengenai artikel ini dan ingin share kepada korang semua..miera baca pon dekat facebook..tapi lupa siapa yang empunya facebook..takpa-takpa..itu bukan satu masalah..kepada yang share tu miera berterima kasih ye..mari baca ye..:)

subhanallah..Allah Akhbar......
Keajaiban di peperangan Gaza

Al-Kisah yang telah diceritakan oleh al-fadhil Ustaz Abdullah Zaik Abdul Rahma, Pengerusi Ekskutif Aman Palestin dan juga merangkap Presiden Ikatan Muslimin Malaysia yang telah pergi ke Gaza pada 20-31 Januari yang lalu.Berikut adalah beberapa kisah benar d
an pengalaman beliau di Gaza:

Peristiwa 1

Seorang Ketua Mujahid Gaza berkata pada Ustaz Zaik bahawa, ketika satu pertempuran, komander mujahidin menyuruh pejuang tidak menembak kereta kebal Yahudi yang memasuki kawasan mereka. Dengan berbekalkan baki 6 RPG, tiba-tiba senjata ini menembak ke arah kereta kebal tersebut dan
memusnahkan ia. Komander itu menjerit agar tidak menembak dan para pejuang berkata mereka tidak melakukannya. Mereka berkata tiba-tiba senjata mereka berfungsi dan menembak sasaran. Setelah habis adegan aneh itu, para pejuang mendapati baki 6 RPG itu masih tidak digunakan! Dan siapakah
yang menembak tentera laknatullah itu??? Allahu Akhbar!

Peristiwa 2

Temuramah bersama tentera Yahudi laknatullah oleh TV Israel yang cedera mengatakan bahawa mereka melihat pejuang Gaza kesemuanya berpakaian putih sedangakan uniform pejuang Hamas bewarna hijau! Siapakah yang berbaju putih itu???
  

Peristiwa 3

Tentera Yahudi yang buta setelah serangan berkata mereka tiba-tiba dibaling pasir ke mata mereka dan tidak tahu siapakah yang melakukannya.

Peristiwa 4

Peluru berpandu yang pertama di lancarkan oleh Israel ke Gaza mengenai sasarannya iaitu anggota tentera mereka sendiri! Ia berpatah balik!
Allahu Akhbar!

Peristiwa 5

Pada permulaan perang, roket-roket Hamas yang hendak dilancarkan, tiba-tiba salah satu roket itu meluncur laju ke udara tanpa ada sesiapa yang mengaktifkan ia. Dan roket itu mengenai sasaran di Israel !

Peristiwa 6

Yang paling menakjubkan, seorang ulama Syria telah bermimpi bertemu dengan Rasulullah SAW dan kelihatan baginda sedang mengeluarkan pedang dari sarungnya. Ulama itu berkata, "Wahai Rasulullah, ke mana kamu mahu pergi?", lalu baginda menjawab, "Aku mahu berperang di Gaza !!!".
MasyaAllah, Rasulullah sendiri mahu berperang di Gaza , di manakah kita?

Itulah serba sedikit dari kisah takjub yang sempat diceritakan oleh al-fadhil Ustaz Abdullah Zaik setelah berada lebih seminggu di Gaza atas misi kemanusiaan. Ia kisah benar yang perlu umat Islam ketahui.
Allahu Akbar!!


Pembahagian Hadiah





Top Referral #1
Topap RM10
Tudung
Jacket
Dress
Top Referral #2
 Topap RM10
2x Tudung
Cardigan
Tempat Pertama
Topap RM10
Handbag
Tudung

Tempat Kedua
Topap RM10
Keychain felt
Cardigan

Tempat Ketiga
Topap RM5
Cadar

Tempat Keempat
Topap RM5
 Keychain felt

Tempat Kelima
Cadar
Keychain felt


Hadiah Giveaway Gempak Cuti Sekolah



(beg dan tudung hanya contoh)
1x Jacket
1x handbag
1x tudung from Eira Shamiera

(Gambar sekadar contoh)
2x Cadar dari Kedai Online Si Pengembara

(gambar sekadar contoh)
3x Topap Rm10 dari khalidsuxx
1x Topap Rm10 dari Cik Mun
2x Topap Rm5 dari Qa Qaisarah

3x Keychain Felt dari Azmina nordin

2x Cardigan
1x Dress from Nadzaty Azahar

3x tudung Bawal English Roses by Butik Pinkku

Jangan malu bila Bertudung




Assalammualaikum semua..kali ini..entry ini khas unutk muslimah only..tetapi jika yang lain pun nak baca...miera tidak menghalang sama sekali..Miera hanya ingin berkongsi cerita..
mengenai dengan tajuk yang ini..tak perlu dihairankan jika masih ada yang malu untuk berhijab/bertudung kerana diejek oleh rakan-rakan mahupun sesiapa sahaja..kita tak perlu sama sekali mengendahkan nya..Kita lebih suka diHakimi oleh Manusia ataupun Allah kelak?? so..be yourself okeyh,,sebenarnya banyak manfaat yang korang sendiri akan dapat jika "menutup aurat dengan sempurna" seperti dibawah.
juga contoh kesilapan Wanita/Perempuan semasa menutup aurat

Berikut ini adalah beberapa kelebihan, fungsi, kebaikan, manfaat yang boleh didapati daripada menutup aurat:

1. Menghindarkan diri dari dosa

Salah satu sebab ramai wanita masuk neraka adalah kerana mereka tidak menutup aurat mereka di mata orang-orang yang bukan mahramnya.

2. Menghindari fitnah, tuduhan atau pandangan negatif

Orang-orang yang gemar membuka auratnya secara terang-terangan selalu dituduh sebagai wanita pelacur,  penggoda, murahan, perampas suami orang dan lain-lain. Untuk itu hindari memakai pakaian yang memperlihatkan bahagian tubuh yang dapat merangsang lawan jenis.

3. Mencegah timbulnya hawa nafsu lawan jenis mahupun sesama jenis

Secara umum laki-laki normal akan terangsang melihat wanita yang memakai pakaian ketat,  seluar pendek atau skirt ketat, wajah dimekap menggoda dan sebagainya. Banyak lelaki yang ingin berbuat jahat kepada perempuan yang seperti itu sama ada secara paksa mahupun tanpa paksaan.

4. Menunjukkan diri sebagai bukan perempuan / lelaki murahan

Menutup aurat melambangkan identiti orang-orang yang baik. Ditambah lagi dengan perilaku yang baik dan sopan maka tidak mungkin ada orang yang mengatakan kita sebagai perempuan murahan atau lelaki murahan.

5. Melindungi tubuh dan kulit pandangan

Dengan pakaian yang menutupi tubuh secara sempurna maka kita tidak akan merasakan kepanasan di saat matahari bersinar terik, tidak merasakan kesejukan di saat suhu sedang dingin. Begitu juga dengan debu dan kotoran akan terhalang mengenai kulit kita sehingga kebersihan tubuh dapat terjaga dengan baik.

6. Mencegah rasa cemburu pasangan hidup kita

Jika suami atau isteri suka tampil seksi maka pasangannya merasa cemburu jika ada orang yang menggoda atau hanya sekadar melihat dengan pandangan penuh nafsu syahwat. Jangan biarkan rasa cemburu muncul dalam kehidupan rumahtangga kita, hal itu merupakan tanda-tanda awal kehancuran sebuah keluarga yang bahagia.

7. Mencegah terkena penyakit dan gangguan kesihatan

Penyakit-penyakit yang muncul jika kita membuka aurat di ruang terbuka adalah seperti kanser kulit, kulit terbakar, kulit menjadi hitam dan sebagainya. Cegah penyakit dan gangguan kesihatan tersebut dengan memakai pakaian yang tertutup yang dapat melindungi tubuh dari faktor-faktor penyebab penyakit tersebut.

8. Memberikan sesuatu yang istimewa bagi suami atau isteri kita

Bukalah pada saat di depan suami atau isteri kita saja. Orang yang demikian biasanya akan sangat dihargai dan disayangi oleh pasangan hidupnya. Di depan orang lain yang bukan mahram, aurat selalu terjaga dengan baik.

9. Melindungi diri kita dari pelbagai kejahatan

Biasanya wanita yang auratnya sering menjadi mangsa perkosaan mahupun tindakan jenayah lainnya. Bandingkan dengan wanita bertutup yang tampil tidak menarik di mata penjahat kerana penampilannya yang  membuat pelaku kejahatan tidak berniat jahat terhadapnya.

10. Menutup aib rahsia yang ada pada diri kita

Jika ada cacat pada tubuh mahupun kulit boleh tutup dengan menggunakan pakaian yang tertutup sehingga tidak ada seorang pun yang tahu kecacatan yang terjadi pada diri kita


okey,,sebelum Miera mengakhiri entry kali ini..miera nak korang tengok dulu video ini..harap korang enjoy..sekian..:)

Review - Butik Pinkku




Assalammualaikum semua..harini miera akan review kan salah seorang sponsor miera kepada GA miera yang akan datang..miera sangat-sangat berterima kasih kerana sis sudi sponsor kepada miera dan juga kepada sponsor yang lain..for your information..di Butik Pinkku menjual pelbagai jenis tudung,selendang yang lawa-lawa lagi menarik hati..kalau miera tengok pon macam nak beli kesemua je..rambang mata dibuat nya..sesiapa yang berminat nak beli dari beliau..korang semua boleh lar terjah di fanpage beliau..


ops...lupa nak beritahu korang..Butik Pinkku juga ada blog tau..korang juga boleh lar cari-cari tudung-tudung kegemaran korang disana ek..


ha..dah tengok banyak tudung mesti nak gayakan dengan pelbagai jenis gaya terkini kan..korang jangan risau..di Butik Pinkku juga ada tutorial cara nak pakainye..mira juga selalu guna tutorial beliau..simple dan mudah sangat-sangat..korang terjah link bawah ini untuk tutorialnya yew..

 http://www.youtube.com/butikpinkku1

sebelum miera nak akhiri review miera ini..miera nak suruh korang ringan-ringankan tangan untuk like,follow dan subscribe Butik Pinkku ye..sekian..:)

Mari terjah blog ini !!!



Assalammualaikum semua dan salam sejahtera..

seperti yang telah tertulis ditajuk kan..Miera nak korang semua ringankan tangan korang untuk menfollow blog kakak kepada miera sendiri..blog dia nie direka khas oleh miera sendiri..miera pun bukan boleh sangat nak edit-edit nie..tu je lar yang miera mampu..lagipon akak miera tak kisah sangat..yang dia nak hanya lah simple tapi menarik..korang jangan risau..dia akan follow korang balik..tinggalkan jejak korang dekat shoutbox dya okey..:) jom terjah!!

 

Tempahan edit blog DIBUKA!!




Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua

Memandangkan cuti sekolah pun dah bermula dan budak sekolah tak ada kerja..miera adalah salah seorang darinya..so miera nak mengcungkil bakat miera sedikit untuk mengedit blog sesiapa sahaja yang memerlukan hikmat miera..harga nya tak terlalu mahal sebab miera nie bukan profesional sangat pon..boleh lar alar kadar..

okeyh-okeyh..duk dengar miera melalut lak yew..kita straight to the point..miera buhhhsann sebenarnya ni..sebab itulah miera nak bagitahu sesuatu kepada semua..miera mulai hari ini membuka tempahan untuk mengedit blog..korang bolehlar pergi ke page yang kat atas yang berTITLEkan TEMPAHAN itu..ataupun tekan link yang miera akan kasi ini ye..harap miera tak bosan lar cuti ni..:)